Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

"Οι λαοί σε Ελλάδα και Κύπρο πρέπει να βαδίσουν απέναντι στον πραγματικό τους αντίπαλο"


Η επόμενη ημέρα θα είναι δραματική για τους εργαζόμενους της Κύπρου, σε ό,τι αφορά το σύνολο των πλευρών της ζωής τους, όχι μόνο στενά οικονομικά, αλλά και στο γεωπολιτικό επίπεδο, τόνισε ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Οικονομίας του Κόμματος, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του «902», σχετικά με την απόφαση του Eurogroup για την ανακεφαλαιοποίηση των κυπριακών τραπεζών.
Αυτές οι εξελίξεις είναι δεμένες με την πορεία αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων και της επιβολής ενός νέου «σχεδίου Ανάν», σημείωσε.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι το συμπέρασμα που βγαίνει από τα παζάρια και τους εκβιασμούς που οδήγησαν στη συμφωνία είναι ότι δεν μπορεί να υπάρξει ιμπεριαλιστική ασπίδα προστασίας των λαϊκών δικαιωμάτων οπουδήποτε και αν κοιτάξουμε: Ούτε προς τη Ρωσία, ούτε προς τον Ευρωπαϊκό Νότο, ούτε προς το Ισραήλ.
Οι λαοί σε Ελλάδα και Κύπρο πρέπει να βαδίσουν απέναντι στον πραγματικό αντίπαλο, σημείωσε, που έχει ονοματεπώνυμο: Είναι η αστική τάξη κάθε χώρας, της Κύπρου και της Ελλάδας, οι ιμπεριαλιστικοί σύμμαχοί τους. Χωρίς αυταπάτες ότι, αν δεν έρθει ο λαός στην εξουσία, μπορούμε να προασπίσουμε τα κυριαρχικά δικαιώματα του λαού και να εκμεταλλευτούμε τις αντιθέσεις ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κέντρα που υπάρχουν.  Δεν μπορεί να τις εκμεταλλευτεί  ο λαός προς όφελός του συμφωνίες και αντιθέσεις που γίνονται στο έδαφος των συμφερόντων του κεφαλαίου, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου