Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

"Ως εδώ. Αυτή η πολιτική δεν θα περάσει, θα ακυρωθεί από τον λαό στη πράξη"



Ο λαός της Αθήνας, με μια μεγάλη και δυναμική συγκέντρωση, είπε το δικό του όχι στην σχεδιαζόμενη, από το μεγάλο κεφάλαιο και το πολιτικό του προσωπικό, εξαθλίωσή  του.

Τελικά η αποφασιστικότητα των εργαζομένων και του λαού ενάντια στα σχέδια της αστικής τάξη, που έγινε φανερή και στο συλλαλητήριο της Αθήνας, κάτω από καταρρακτώδη βροχή και μέσα σε πυκνά νέφη χημικών και ομοβροντιών, είχε τον αντίκτυπό της και μέσα στη Βουλή, όπου περίσσεψε η ρητορική, η υποκρισία και το θράσος, των πολιτικών εκπροσώπων των καπιταλιστών. 

Τα μέτρα,  μπορεί να ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία, αλλά η δυναμική με την οποία αναπτύσσει την οργανωμένη δράση του  το εργατικό κίνημα  και η λαϊκή κατακραυγή, που ήδη έχει ως συνέπεια, τις πρώτες κομματικές απώλειες των συγκυβερνόντων  και την οριακή ψήφιση των μέτρων, δείχνει ότι αυτή η πολιτική δεν θα περάσει,  θα ακυρωθεί από τον λαό στη πράξη.  

Γιατί, όπως παρατήρησε, μιλώντας στη Βουλή ο Θανάσης Παφίλης,  μπορεί οι πολιτικοί εκπρόσωποι  της αστικής τάξης, ερμηνεύοντας με υποκειμενικό τρόπο κι αυτούς ακόμα τους αστικούς  συνταγματικούς νόμους,  να "πιστεύουν" ότι μπορεί να κάνουν ακόμα και ένα γάιδαρο να πετάξει, αρκεί αυτό να το ψηφίσουν 151 βουλευτές, ο γάιδαρος όμως, δεν μπορεί από τη φύση του, να πειθαρχήσει στην συνταγματικά παρμένη απόφασή τους. Πολύ περισσότερο σήμερα που είναι, από τους ίδιους,  βαριά φορτωμένος. 
Με δυο λόγια, αυτή η πολιτική δεν μπορεί αντικειμενικά να περάσει.    
     

ΘΑΝΑΣΗΣ  ΠΑΦΙΛΗΣ στη Βουλή (video) "...Το δίδυμο ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, ξαναχτυπά. Είναι απίστευτο, με πόσο θράσος, θα έλεγα, ζητάει και τα ρέστα. Καταγγέλλει το κράτος που δημιουργήθηκε, τις πελατειακές σχέσεις, όλα...δηλαδή ποιος κυβερνάει τη χώρα; Εσείς δεν κυβερνάτε όλα αυτά τα χρόνια; Και τα λέει όλα αυτά για να κρύψει τη βασική αιτία της κατάστασης. Το γιατί φτάσαμε ως εδώ. Γιατί ουσιαστικά ίδιες πολιτικές ακολουθήθηκαν (και από τα δύο κόμματα) όλα αυτά τα χρόνια. Είναι, ο ίδιος, ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης, Και σήμερα ο δρόμος αυτός που οδηγεί στη κόλαση, κυριολεκτικά, το λαό, έρχεστε να μας λέτε ότι θα ξαναρθείτε να τον σώσετε  ακολουθώντας πάλι τον ίδιο και πιο σκληρό δρόμο...

...Η πολιτική σας είναι τέτοια που πολύ σύντομα το δίλημμα, ή αυτοί, οι καπιταλιστές, ή εμείς, οι εργαζόμενοι, θα μπει στη καθημερινή βάση, και θα κάνουμε τα πάντα για ναρθεί όσο το δυνατό πιο γρήγορα..."  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου