Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

ΑΙΓΥΠΤΟΣ - Μουμπάρακ τέλος


Τη στιγμή που ο Αιγύπτιος αντιπρόεδρος Όμαρ Σουλεϊμάν ανακοίνωσε ότι ο Χόσνι Μουμπάρακ παραιτήθηκε από την προεδρία της χώρας, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που είχαν κατακλύσει την πλατεία Ταρχίρ του Καΐρου και τους γύρω δρόμους και ανέμεναν επί ημέρες την είδηση της αποχώρησής του, άρχισαν τους πανηγυρισμούς, τους χορούς, τα τραγούδια.
Πάνω από ένα εκατομμύριο Αιγύπτιοι κρατώντας αιγυπτιακές σημαίες και πλακάτ με ειρηνικά συνθήματα ζητωκραύγαζαν "Ο λαός έριξε το καθεστώς", "Νικήσαμε", "Είμαστε ελεύθεροι" σε ένα ξέσπασμα χαράς και ικανοποίησης...*


Χόσνι Μουμπάρακ - Γιώργος Παπανδρέου
Ο κακός και ο καλός σοσιαλιστής ή
ο αντιδημοκράτης και ο δημοκράτης
σύμφωνα με τις δηλώσεις του δεύτερου


«Η απόφαση του Χόσνι Μουμπάρακ ανοίγει τον δρόμο στη διαδικασία εκδημοκρατισμού της Αιγύπτου» δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σχολιάζοντας την παραίτηση του Αιγύπτιου προέδρου. Όπως ανέφερε, η διαδικασία αυτή θα είναι δύσκολη και επίπονη και «θα πρέπει να προχωρήσει με σεβασμό στους αγώνες και τις προσδοκίες του λαού, να οδηγήσει ειρηνικά σε ελεύθερες και δίκαιες εκλογές». Αναλυτικά η δήλωση του Πρωθυπουργού. Ο Αιγυπτιακός λαός γράφει σήμερα την ιστορία του. Μαζί παρακολουθεί η ανθρωπότητα, την αποφασιστικότητα του Αιγυπτιακού λαού και την πορεία του προς την αλλαγή. Στιγμές απελευθέρωσης ζουν οι πολίτες της Αιγύπτου. Η Αίγυπτος έκανε σήμερα ένα μεγάλο βήμα Δημοκρατίας. Είναι, όμως, και ώρα εθνικής συνεννόησης. Σε πνεύμα ειρηνικό και επιδίωξης μεγάλων συναινέσεων για το μέλλον της χώρας. Με ανοικτές διαδικασίες, αντιπροσωπευτικό διάλογο και προσήλωση σε ένα υψηλό σκοπό. Την οικοδόμηση ισχυρού και βιώσιμου δημοκρατικού συστήματος. Τον σεβασμό των οικουμενικών δικαιωμάτων. Την ανάδειξη μιας νέας, ισχυρής και σταθερής Αιγύπτου, που θα αποτελεί πρότυπο για ολόκληρη την περιοχή. Για τον αραβικό και τον μουσουλμανικό κόσμο. Η απόφαση του Χόσνι Μουμπάρακ ανοίγει τον δρόμο στη διαδικασία εκδημοκρατισμού της Αιγύπτου. Θα είναι διαδικασία δύσκολη, επίπονη. Πρέπει να προχωρήσει με σεβασμό στους αγώνες και τις προσδοκίες του λαού. Ειδικά των νέων που πρωταγωνιστούν και οραματίζονται μια διαφορετική χώρα. Να οδηγήσει ειρηνικά σε ελεύθερες και δίκαιες εκλογές. Η Αίγυπτος αναγεννιέται και σε αυτές τις κρίσιμες ώρες χρειάζεται υπεύθυνους ηγέτες που θα αγωνιστούν για το κοινό καλό. Η Ελλάδα θα σταθεί αλληλέγγυα δίπλα στον Αιγυπτιακό λαό, καθώς συνεχίζει το δρόμο του προς τη Δημοκρατία. Με την φίλη γείτονα χώρα και με τον Αιγυπτιακό λαό μας συνδέουν ισχυροί και ιστορικοί δεσμοί. Είμαστε πάντα έτοιμοι να συμβάλλουμε με σεβασμό στην δημοκρατική τους πορεία που σήμερα ξεκινά". **


Ο Γιώργος Παπανδρέου, είναι γνωστό, ότι είναι ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Ο εκδιωχθείς, από τον Αιγυπτιακό λαό, Χόσνι Μουμπάρακ, μέλος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
Ωραία!! Ο Αιγυπτιακός λαός καθάρισε με το μέλος της σοσιαλιστικής διεθνούς, με τον κακό σοσιαλιστή!! Σύμφωνα με τις δηλώσεις του καλού σοσιαλιστή. Εμείς τώρα, πόσο καιρό ακόμα θα ανεχόμαστε αυτή την υποκρισία των εκπροσώπων της πλουτοκρατίας στον τόπο μας; Tου πρόεδρου της σοσιαλιστικής διεθνούς; Του καλού σοσιαλιστή; Για πόσο καιρό ακόμα θα γινόμαστε δέκτες όλης αυτής της πρωθυπουργικής, προκλητικά υποκριτικής, όσο και ανούσιας, φλυαρίας; Λέει με παρρησία ο πρόεδρος της Σ.Δ.. «Η Αίγυπτος αναγεννιέται και σε αυτές τις κρίσιμες ώρες χρειάζεται υπεύθυνους ηγέτες που θα αγωνιστούν για το κοινό καλό». Να δεις που καλεί τον Αιγυπτιακό λαό να βρει κάποιον που να του μοιάζει! Του ίδιου, του αντιπροέδρου του, και των συνεργατών του!!. Φωνάζεις ή δεν φωνάζεις "Γιατρέ βοήθεια"!!.

Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

3 σχόλια: