Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Αποπροσανατολίζει το λαό, κερδίζει χρόνο και για την αναμόρφωσή του

ΑΣΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ*


«Στάχτη στα μάτια του κόσμου» με τις χούφτες πέταξαν και τη βδομάδα που πέρασε οι δυνάμεις της διαχείρισης, συντηρώντας σκόπιμα την προεδρολογία. 

Με τη σειρά της, η συζήτηση αυτή είχε αντίκτυπο στις διεργασίες που λαμβάνουν χώρα στο εσωτερικό τους και μεταξύ τους, στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος, με στόχο τη σταθεροποίησή του και την ενίσχυση της δυνατότητάς του να δίνει κυβερνήσεις που θα ασκούν απρόσκοπτα τη διαχείριση για λογαριασμό της αστικής τάξης.

Μάλιστα, ο «κουρνιαχτός» της προεδρολογίας απασχόλησε ως και διεθνή έντυπα («Sueddeutsche Zeitung»), επιβεβαιώνοντας ότι πίσω του κρύβει στοχεύσεις που ακουμπούν ευρύτερα συμφέροντα της αστικής τάξης.

Η συζήτηση, την περασμένη βδομάδα, επικεντρώθηκε στο σενάριο που είδε το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με το οποίο ο Φ. Κουβέλης έχει ήδη δεχτεί πρόταση για την Προεδρία της Δημοκρατίας από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. 

Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ αλληλοκατηγορήθηκαν για σκόπιμη διασπορά φημών και σεναρίων, για συντήρηση της ονοματολογίας ώστε να αποκρύπτεται η «κρυφή ατζέντα» που ο καθένας χρεώνει στον άλλο! 

Αλλωστε, κανείς απ' τους δύο δεν έχασε την ευκαιρία να 
θέσει τα εκβιαστικά του διλήμματα στο λαό μια ώρα αρχύτερα. 

Απευθυνόμενοι στους βουλευτές, για τη στάση των οποίων κατά τη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας ερίζουν, αλλά με τελικό αποδέκτη το λαό, η κυβέρνηση απειλεί με περιπέτειες και αστάθεια, ο ΣΥΡΙΖΑ με καταστροφή και νέα μνημόνια.

Στην πραγματικότητα και οι δύο κάνουν ό,τι μπορούν ώστε να αποπροσανατολίζεται ο λαός απ' τη δική του ατζέντα, απ' την ανάγκη οργάνωσης της πάλης εναντίον της πολιτικής ΕΕ - κεφαλαίου που αμφότεροι υπηρετούν...

*Ολόκληρο το άρθρο στη στήλη "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"  του Ριζοσπάστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου