Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

ΚΚΕ: Αιτία της στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία...ο αδυσώπητος ανταγωνισμός μεταξύ ισχυρών καπιταλιστικών χωρών και επιχειρηματικών ομίλων για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και δρόμων μεταφοράς.


                                                                      Φωτογραφία: ΕΡΑ
Συρία: Η Δαμασκός αναμένει επίθεση «ανά πάσα 
στιγμή» και δηλώνει ότι θα απαντήσει ισοδύναμα

Η Συρία αναμένει «ανά πάσα στιγμή» μία επίθεση κατά του εδάφους της από τις δυτικές δυνάμεις, υπογράμμισε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ανώτατος αξιωματικός των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας.
«Αναμένουμε μία επίθεση ανά πάσα στιγμή και είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε ισοδύναμα ανά πάσα στιγμή», επισήμανε η ίδια πηγή.

Βλαντίμιρ Πούτιν
 
Πούτιν: Ηλιθιότητα οι ισχυρισμοί περί χρήσης χημικών από τον Άσαντ

Ως «παντελή ηλιθιότητα» χαρακτήρισε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Βλαδιβοστόκ τους ισχυρισμούς ότι ο 'Ασαντ χρησιμοποίησε χημικά όπλα τη στιγμή που κέρδιζε τον πόλεμο.

Αναφερόμενος στα αμερικανικά επιχειρήματα ο Β.Πούτιν είπε ότι οι ΗΠΑ οφείλουν να αποδείξουν τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία και να παρουσιάσουν αυτές τις αποδείξεις στους επιθεωρητές του ΟΗΕ. «Οι ισχυρισμοί ότι τέτοιες αποδείξεις υπάρχουν, αλλά είναι απόρρητες και δεν μπορούν να τις δείξουν σε κανέναν, δεν αντέχουν στην κριτική, είναι απλώς έλλειψη σεβασμού προς τους εταίρους τους», είπε ο Βλ. Πούτιν.

«Η Ρωσία καλεί να σκεφτούν καλά πριν ληφθεί απόφαση για επιχείρηση στη Συρία», είπε ο Ρώσος πρόεδρος, χαρακτηρίζοντας «λυπηρή» μια τέτοια απόφαση εάν τελικά ληφθεί.

Σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία, που αναμεταδίδουν τις δηλώσεις του, ο Β.Πούτιν πρότεινε στους διεθνείς εταίρους του, συμπεριλαμβανομένου και του Μπαράκ Ομπάμα, να συζητήσουν το συριακό πρόβλημα στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής των G20 στην Αγία Πετρούπολη, στις 5 - 6 Σεπτεμβρίου και εξέφρασε την ελπίδα ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα είναι παρών.

Σύμφωνα με το Ρώσο πρόεδρο, το ανεπίσημο πλαίσιο των G20 δεν μπορεί να υποκαταστήσει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, «όργανο το οποίο ειδικά είναι εξουσιοδοτημένο για να λαμβάνει αποφάσεις για τη χρήση βίας», αλλά μπορεί να αποτελέσει ένα καλό πεδίο για τη συζήτηση του προβλήματος, οπότε «γιατί να μην τη χρησιμοποιήσουμε».
 

 Ο Γάλλος πρόεδρος με τον αυτοαποκαλούμενο ηγέτη 
των Σύρων «αντικαθεστωτικών» (πηγή: ΑΡ)

Γαλλία: Η πλειοψηφία των Γάλλων αντιτίθεται στη 
συμμετοχή της Γαλλίας σε επέμβαση κατά της Συρίας 

Oι Γάλλοι στην πλειοψηφία τους δεν επιθυμούν τη συμμετοχή της Γαλλίας σε μια στρατιωτική επιχείρηση κατά της Συρίας και επίσης δεν εμπιστεύονται το Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ για τη διεξαγωγή της, σύμφωνα με δημοσκόπηση, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
 
Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου BVA, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται στην εφημερίδα «Le Parisien - Aujourd'hui en France», δείχνει ότι το 64% των Γάλλων αντιτίθεται σε μια στρατιωτική επιχείρηση, το 58% δεν εμπιστεύεται τον Ολάντ για τη διεξαγωγή της και το 35% εκφράζει φόβους για «ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή».


ΚΚΕ: Σχόλιο για το διάγγελμα Ομπάμα και τις εξελίξεις στη Συρία 

Σε σχόλιό του για το διάγγελμα Ομπάμα και τις εξελίξεις στη Συρία το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Ένας ακόμη πρόεδρος των ΗΠΑ εξαγγέλλει στρατιωτική ιμπεριαλιστική επέμβαση, αξιοποιώντας προβοκάτσιες και ψέματα, τα οποία έχουν καταπέσει πολλές φορές στο παρελθόν. Ο ελληνικός λαός και οι άλλοι λαοί έχουν πείρα για να απορρίψουν τα προσχήματα των ιμπεριαλιστών για τη Συρία, τα οποία αναπαράγει η ελληνική κυβέρνηση για να δικαιολογήσει την εμπλοκή της στον πόλεμο και τα οποία έχουν υιοθετήσει και άλλα κόμματα στο παρελθόν, που σήμερα εναντιώνονται φραστικά στην επίθεση.

Η αιτία της στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία είναι άλλη. 

Βρίσκεται στην προώθηση των συμφερόντων των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή, στον αδυσώπητο ανταγωνισμό μεταξύ ισχυρών καπιταλιστικών χωρών και επιχειρηματικών ομίλων για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και δρόμων μεταφοράς.

Η συμμετοχή της Ελλάδας και σε αυτόν τον πόλεμο, όπως και στους προηγούμενους, γίνεται προκειμένου το ελληνικό κεφάλαιο να διεκδικήσει μερίδιο από τη μοιρασιά της λείας. Αυτό εννοεί η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα, όταν κάνουν λόγο για "αναβάθμιση της γεωστρατηγικής θέσης της χώρας". 

Για τον ελληνικό λαό θα υπάρχουν μόνο νέες περιπέτειες. Γι' αυτό και πρέπει να ξεσηκωθεί ενάντια στη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία και την εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτήν».

 

2 σχόλια:

  1. Μία από τις μεγαλύτερες οικονομικές επενδύσεις της Η.Π.Α. είναι η πολεμική βιομηχανία. Οι πανάκριβες αυτές βιομηχανίες που κατασκευάζουν πολεμικό υλικό γίνονται από ιδιώτες σε συνεργασία με διάφορες τράπεζες και προσπαθούν να πουλήσουν τη πραμάτεια τους και στο Αμερικάνικο κράτος, μιας και δεν μπορούν να το πουλήσουν στους Σέρβους, στο Αβγανιστάν , ή στους Ιρακινούς, και τώρα, οπλικά συστήματα πουλάνε όλες οι οικονομικά ανεπτυγμένες χώρες.

    Ο Αμερικανικός λαός πλήρωσε τις έξυπνες βόμβες που πέσαν στη Σερβία. Ο Σέρβικος λαός έζησε μια τραγωδία που ο υπόλοιπος κόσμος την έχει ξεχάσει μιας και ήταν ένα συνηθισμένο τηλεοπτικό σόου.


    Οι έξυπνες βόμβες και τα χειρουργικά κτυπήματα είναι στα χέρια των δυνατών, είναι οι ίδιοι που έχουν και τους ενεργειακούς δρόμους στα χέρια τους και οι πολιτικοί τρέχουν από πίσω τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι είναι. Αλλά αυτός είναι, αγαπητέ φίλε Habilis, ο ιμπεριαλισμός και οι πολιτικοί του εκπρόσωποι. Στο όνομα του κέρδους είναι ικανοί για κάθε είδους πολιτική και "επιχειρηματική" βαρβαρότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή