Τρίτη 1 Μαΐου 2012

"Η υποκρισία των πολιτικών εκπροσώπων της αστικής τάξης, φανερώνει την περιφρόνησή της, προς τον ελληνικό λαό"


 Σε λίγες μέρες ο ελληνικός λαός θα βρεθεί μπροστά στις κάλπες, σε μια πρωτοφανή συγκυρία, προκειμένου να αποφασίσει ή καλύτερα να εκφράσει την αντίληψή του, για το πώς κατανοεί  το συμφέρον του.   Για το σκοπό αυτό, κοντά στα όσα έγιναν, κυρίως, τα δυο τελευταία χρόνια,  στα κριτήρια ψήφου πρέπει να  υπολογίσει και την  προσπάθεια των κομμάτων της συγκυβέρνησης, να δείξουν φιλολαϊκό πρόσωπο λίγες μέρες  πριν τις εκλογές. 

Η μετάθεση υλοποίησης μέτρων που ήδη έχουν παρθεί,   όπως για παράδειγμα,  η μετάθεση της, πάρα πέρα,  μείωσης των συντάξεων καθώς και  η μετάθεση της καταβολής των χαρατσιών  για μετά τις εκλογές, ενώ δεν αλλάζει στο ελάχιστο, την σφοδρότητα της επίθεσης της τάξης των εκμεταλλευτών,  ενάντια στους εργαζόμενους, στα λαϊκά νοικοκυριά,  φανερώνει, για άλλη μια φορά,  με  την υποκρισία της,  την περιφρόνηση της  προς τους εργαζόμενους,  τον ελληνικό λαό.    Γιαυτό, τα κόμματα  της αστικής τάξης  πρέπει να καταδικαστούν για τη μεθόδευση, γι αυτή την συμπεριφορά,  η οποία  ακριβώς δείχνει, ότι  αυτή η τάξη πάει στον αγύριστο,  όπως και το σάπιο πλέον κοινωνικοοικονομικό σύστημα, που την εξέθρεψε.
Καταδίκη λοιπόν της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Όσο πιο αδύναμοι και οι δύο, τόσο το καλύτερο για τα λαϊκά στρώματα. Αλλά και αυτό από μόνο του δεν φτάνει. Η αστική τάξη διαβάζει τις λαϊκές διαθέσεις και ήδη έχει  ορθώσει τα γνωστά  αναχώματα.  Γι αυτό, η λαϊκή ψήφος πρέπει να 'ναι καλά  στοχευμένη.  Να μη σκορπίσει σε επιλογές - εφεδρείες του συστήματος,  ενώ  είναι ανάγκη  να διασφαλιστεί συγχρόνως,  ότι όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει από τις εκλογές θα πρέπει να  είναι αδύναμη  και ότι θα διαμορφωθεί ένα  ισχυρό  λαϊκό κίνημα για την αντιμετώπιση της δρομολογημένης  αντιλαϊκής πολιτικής.

Καταδίκη λοιπόν, που θα ανοίγει το δρόμο για την έξοδο από την κρίση, υπέρ των λαϊκών συμφερόντων,  είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΚΕ, ως της μόνης πολιτικής δύναμης,  που μίλησε και προέβλεψε έγκαιρα την κρίση, που συμπαραστάθηκε στο δοκιμαζόμενο  λαό, που ακούραστα, επίπονα και  επίμονα,  καλεί σε οργάνωση του λαϊκού κινήματος, ως την μόνη εγγύηση για την  αντιμετώπιση,  της ακόμα πιο σφοδρής αντιλαϊκής επίθεσης  που ετοιμάζουν τα κόμματα της συγκυβέρνησης με της παραφυάδες τους, μετά τις εκλογές. Η λαϊκή ψήφος πρέπει καθαρά να απορρίψει τον ευρωμονόδρομο, άρα και τα κόμματα που βγάζουν λάδι την ΕΕ και καλλιεργούν ήδη φρούδες ελπίδες ότι δήθεν υπάρχει σωτηρία μέσα στη λυκοφωλιά

Η πρόταση εξουσίας που έχει καταθέσει το ΚΚΕ για τη λαϊκή οικονομία, με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, με πανεθνικό σχεδιασμό και εργατικό έλεγχο, έξω από την ΕΕ και μονομερή διαγραφή του χρέους, προβάλλει καθημερινά ως η μόνη εναλλακτική πολιτική πρόταση που είναι στο χέρι των λαϊκών στρωμάτων να την υλοποιήσουν.

Συνεπώς,  η  ψήφος στο ΚΚΕ,  δεν είναι μονοσήμαντη, δηλαδή  ψήφος καταδίκης, αν κι αυτό δεν είναι λίγο όπως έχουν σήμερα τα πράγματα, αλλά προ πάντων,  είναι ψήφος δύναμης για πιο ισχυρό λαϊκό κίνημα.

Γιαυτό,  άφοβα και αδίστακτα, στις 6 του Μάη,  ο λαός πρέπει να καταφέρει ένα ισχυρό πλήγμα σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, και ταυτόχρονα να ενισχύσει αποφασιστικά το ΚΚΕ και στις κάλπες.




Απεργιακή Συγκέντρωση Πρωτομαγιάς 2012   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου