Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

"Νάτην. Η υποκριτική ηλιθιότητα της αστικής τάξης...εν πλω"


"...Στο ίδιο καράβι", δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος : «Έγινε ένας ουσιαστικός διάλογος, ιδιαίτερα σε ότι αφορά τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους και τη διευρυμένη ατζέντα για όλα τα θέματα που επηρεάζουν αρνητικά την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, που κι αυτά τα βάζουμε στο τραπέζι του διαλόγου. Η ΓΣΕΕ βέβαια επέμενε ότι δεν συζητά για τα θέματα της Συλλογικής Σύμβασης σε αυτή τη φάση, όπως έχει κάνει εξάλλου γνωστό με πολλές ανακοινώσεις της, ενώ ο ΣΕΒ προσήλθε χωρίς κόκκινες γραμμές, παρότι πλέον όλοι οι κλάδοι της οικονομίας βρίσκονται στο κόκκινο. Είμαστε συνταξιδιώτες σε ένα πλοίο που βουλιάζει. Αν καταλάβουμε ότι η μοίρα μας είναι κοινή θα μπορέσουμε να συγκλίνουμε και σε κοινές θέσεις..."

"Νάτην. Η υποκριτική ηλιθιότητα της αστικής τάξης...εν πλω".

Η εγχώρια αστική τεμπελαρία θεωρεί τους, εξ αιτίας της, εξαθλιωμένους εργαζόμενους,...συνταξιδιώτες της!! Για φαντάσου.

Οι εξαθλιωμένοι μισθωτοί κάθιδροι κωπηλάτες, να "αναγνωρίζονται" - στα δύσκολα - από την πλουτοκρατία, την απολαμβάνουσα το ταξίδι και τις ανέσεις του πλοίου, ως συνταξιδιώτες της!!

«…Έγινε ένας ουσιαστικός διάλογος, ιδιαίτερα σε ότι αφορά τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους και τη διευρυμένη ατζέντα για όλα τα θέματα που επηρεάζουν αρνητικά την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων…» είπε ο πρόεδρος του ΣΕΒ.

Και σα να μη φτάνει ο προκλητικός «ουσιαστικός διάλογος» με δελτίο τύπου και με θέμα «Θέσεις και προτάσεις του ΣΕΒ στον κοινωνικό διάλογο», ο ΣΕΒ, “προτείνει” με ξετσιπωσιά, στους «κοινωνικούς εταίρους» να ανακηρύξουν την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου ως επίσημη ιδεολογία των κοινωνικών τάξεων.

Την Ανταγωνιστικότητα, το φάρμακο δηλαδή, σύμφωνα με τον ισχυρισμό και των βιομηχάνων, «το θεραπεύον, πάσαν νόσον και πάσαν (οικονομικήν) μαλακίαν», την λέξη που έχει γίνει πλέον κάτι σαν αναπνοή, για τους κάθε λογής εκπροσώπους της αστικής τάξης, ο “χώρος” αντιστροφής της καπιταλιστικής αδιέξοδης πραγματικότητας, η καταφυγή τους.

Το θεατρικό έργο με τίτλο «ο ουσιαστικός διάλογος» που παίζεται, και το οποίο τόσο δραστικά το ΠΑΜΕ, πρότεινε στο λαό να μη το χάσει, (από τα μάτια του) είναι ότι, η ΓΣΕΕ σε συμμαχία με ΣΕΒ - συγκυβέρνηση, επιχειρούν να δώσουν την χαριστική βολή, σε όσα εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει. Πρώτη τους προτεραιότητα είναι να γκρεμίσουν όλους τους μισθούς στο επίπεδο του μισθού πείνας των 500 και 600 ευρώ καθαρά, που είναι ο κατώτερος, και να απαλλάξουν τους μεγαλοεργοδότες από τις όποιες εισφορές είχαν στο Ασφαλιστικό και τους όποιους περιορισμούς υπάρχουν ακόμη στις απολύσεις και αποζημιώσεις, να γενικεύσουν την ελαστική - προσωρινή εργασία. Γι αυτή τη “δουλειά” άλλωστε, συμπήχθηκε το μαύρο μέτωπο της κυβέρνησης Παπαδήμου, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ - μια και είχε μπαφιάσει η συνκυβέρνηση "Κόστα - Ρίκα, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Καρατζαφέρη και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις" - για να φορτώσει τις συνέπειες της κρίσης και της χρεοκοπίας, χωρίς κραδασμούς κλπ., στους εργαζόμενους και να διασφαλίσει τη μελλοντική κερδοφορία των μονοπωλίων.

Λοιπόν, ούτε συνταξιδιώτες είμαστε, ούτε κοινή είναι η μοίρα μας και το πλοίο που βουλιάζει είναι το δικό σας και το γνωρίζετε πολύ καλά. Οι εργαζόμενοι δεν θα γίνουν το σωσίβιο σας. Και γνωρίζετε ακόμα πιο καλά ότι : η θέση σας είναι εκεί που σας οδηγεί το πλοίο σας. Στο χρονοπάτο της ιστορίας.
Για τους εργαζόμενους αυτή πρέπει να είναι πλέον η μόνη φροντίδα και η έγνοια τους, το πώς δηλαδή, θα σας στείλουν μια ώρα αρχύτερα, όσο πιο γρήγορα γίνεται, εκεί που είναι η θέση σας.

* "Να σημάνει συναγερμός στους τόπους δουλειάς!" ΕΔΩ
** "Δίνουν τη χαριστική βολή στα εργασιακά δικαιώματα" ΕΔΩ
Η εξαθλίωση των εργαζομένων το «κλειδί» της ανάπτυξης για το κεφάλαιο ΕΔΩ

4 σχόλια:

  1. και η υποκριτική ηλιθιότητα του ΚΚΕ εδώ
    http://www2.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6663749

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ναι, κρούσμα δεν σκέφτεσαι μια επαναστατική ανάρτηση επ αυτού που λέει ο ανώνυμος παραπάνω.
    Ας πούμε κάτι "ατσάλινο" όπως
    "Η ύπαρξη της «Τυποεκδοτικής», όπως και του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού «902» και της «Σύγχρονης Εποχής», αποτέλεσε και αποτελεί εργαλείο - βοήθημα στη μαζική διαφώτιση του Κόμματος, υπηρετεί τον αγώνα για την υπεράσπιση των συμφερόντων της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Αυτή είναι και η βασική αιτία που η «Τυποεκδοτική» έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια στόχος του ταξικού αντίπαλου."

    ΜΠΡΑΒΟ!
    Αυτά μας αρέσουν, λίγο "αγώνας" λίγο "μαζικότητα" οπωσδήποτε "εργατική τάξη" πέτα μέσα και τον "ταξικό εχθρό" μαζι με μια "βασική αιτία" και έδεσε η μπεσαμελ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. από "bankwars"(καταπληκτική η διατύπωση του ταξικού εχθρού):

    Η Τυποεκδοτική, η εκτυπωτική μονάδα του ΚΚΕ, κατέθεσε αίτημα υπαγωγής του Πτωχευτικού Κώδικα, ενώ θα ακολουθήσει και η ΙΜΑΚΟ του Πέτρου Κωστόπουλου. Τα χτυπήματα για το lifestyle είναι απανωτά – το ένα πίσω από το άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητοί Ανώνυμος και Τρυφό, τι προτείνεται για την Τυποεκδοτική;
    Ζούμε σε καπιταλιστικές συνθήκες, και μέσα σε αυτές λειτουργεί και η Τυποεκδοτική, αυτό ας μην το ξεχνάμε. Να γίνει έλεγχος; Καμία αντίρρηση. Το κυρίαρχο όμως ζήτημα είναι πως θα ανατραπεί αυτό το κλίμα, ώστε να σταματήσει αυτός ο κατήφορος! Μακάρι να ήταν σε θέση το ΚΚ να δημιουργήσει θέσεις εργασίας για ένα εκατομμύριο ανέργους, ή ακόμα καλύτερα να μπορούσε να βάλει μπροστά την κρατική μηχανή για την υπέρ του λαού εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της χώρας και των λοιπών πλουτοπαραγωγικών της πηγών. Για την αγανάκτηση και τα αισθήματα των ανέργων δεν έχω λόγια, ή μάλλον δεν αρκούν τα λόγια συμπαράστασης!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή