Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

" Όσο αυτός ο σαλιάρης υπηρέτης της πλουτοκρατίας, παραμένει πρόεδρος της ΓΣΕΕ, οι εργαζόμενοι θα είναι άξιοι της τύχης τους"





Το Ντούο Χάρμα παίζει στο καπιταλιστικό τσίρκο,
με τους παραμορφωτικούς καθρέφτες του.


"Η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη"

" Έχει ξεπεράσει κάθε όριο προκλητικότητας προς τους εργαζόμενους ο ΣΕΒ
με την έκθεσή του με τίτλο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΧΩΡΙΣ ΕΜΠΟΔΙΑ!!!
Οι «άρπαγες» του ιδρώτα των εργαζομένων απαιτούν πρόσθετα μέτρα για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, νέες διευκολύνσεις – φοροαπαλλαγές και απαλλαγή τους από το κόστος μεταβίβασης επιχειρήσεων – εταιριών – μεριδίων κλπ. Ζητάνε με θράσος να μην πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές – δημοτικά τέλη, να μην επιβαρύνεται λένε η επιχειρηματική δραστηριότητα!!! Θέλουν πλήρης απελευθέρωση τιμών σε μια σειρά υπηρεσίες και δραστηριότητες και καλύτερη «ορθολογική τιμολόγηση» σε μεταφορές – οργανισμούς!!! Απαιτούν τα «παράσιτα» να μην πληρώνουν τις υπερωρίες, να τις συμψηφίζουν!!! να επιτρέπεται η απασχόληση των εργαζομένων την 6η μέρα με ρεπό...."

Έτσι άρχιζε η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ της Τετάρτης, 1 Δεκέμβρη 2010.
Ναι, οι εξελίξεις τείνουν να επιβεβαιώσουν τον τίτλο της ανακοίνωσης του ΠΑΜΕ.
Το ζήτημα όμως που κρίνεται στις παραμονές μιας πολιτικής σύγκρουσης έχει να κάνει με το ποια θα είναι η έκβαση αυτής της σύγκρουσης. Και εκείνοι που έχουν γράψει την μέχρι τώρα ιστορία του εργατικού κινήματος και των επαναστάσεων, κατηγορηματικά έχουν δηλώσει ότι, η έκβαση μιας τέτοιας μάχης καθορίζεται και από το σε ποιανού τα χέρια, στην κρίσιμη συγκυρία, θα βρίσκεται η ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος. Οι εργαζόμενοι πρέπει να ανατρέψουν την σημερινή συνδικαλιστική ηγεσία του τόπου τώρα. Γιατί
όσο αυτός ο σαλιάρης υπηρέτης της πλουτοκρατίας, παραμένει πρόεδρος της ΓΣΕΕ, (Μπορείτε να διαπιστώσετε το θράσος και την δουλικότητα της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, στα όσα είπε σήμερα ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, στο Γενικό Συμβούλιο της Συνομοσπονδίας, στο άρθρο της ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ με τίτλο "Σε κρίση διάσπασης η ΓΣΕΕ") οι εργαζόμενοι θα είναι άξιοι της τύχης τους.

Το δίκιο θα κριθεί στους δρόμους.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ 11π.μ.

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΑΙΓΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΣΕΒ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

"Η αισχρή συμπαιγνία κυβέρνησης, μεγαλοεπιχειρηματιών και της ηγεσίας ΓΣΕΕ πρέπει να αποτύχει. Το έγκλημα της κατάργησης των κλαδικών συμβάσεων και της γενίκευσης των μισθών πείνας πρέπει να συναντήσει την αποφασιστική και οργανωμένη αντίδραση όλων των μισθωτών. Καμιά ανοχή στα ψέματα και στις απάτες. Τις επιχειρήσεις κλείνει η καπιταλιστική κρίση, ο καπιταλιστικός ανταγωνισμός και η ενίσχυση των μονοπωλίων, όχι οι μισθοί και τα εργατικά δικαιώματα".

Οδηγούν τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση

10 σχόλια:

  1. Με βρίσκει σύμφωνο η ανακοίνωση του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ.

    "Η αισχρή συμπαιγνία κυβέρνησης, μεγαλοεπιχειρηματιών και της ηγεσίας ΓΣΕΕ πρέπει να αποτύχει. Το έγκλημα της κατάργησης των κλαδικών συμβάσεων και της γενίκευσης των μισθών πείνας πρέπει να συναντήσει την αποφασιστική και οργανωμένη αντίδραση όλων των μισθωτών. Καμιά ανοχή στα ψέματα και στις απάτες. Τις επιχειρήσεις κλείνει η καπιταλιστική κρίση, ο καπιταλιστικός ανταγωνισμός και η ενίσχυση των μονοπωλίων, όχι οι μισθοί και τα εργατικά δικαιώματα".

    Ναι πρέπει να αποτύχει! ο λαός θα τους ανατρέψει τα σχέδια.Με την πρωτοπόρα δράση του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ!
    Με τους μεθοδευμένους αγώνες τους, με τις προγραμματισμένες βόλτες στις πλατείες, με τις συγκεντρώσεις ενάντια στην Περαίωση π.χ μετά την ληκτική ημερομηνία της προθεσμίας αποπληρωμής της και, αφού όσοι μπορούσαν να πληρώσουν κόβοντας τον σβέρκο τους, είχαν ήδη πληρώσει.Με την συγκέντρωση συμπαράστασης στους Λιμενεργάτες,και αφού 2 ώρες μετά την απόφαση για άλλη μια 48 ωρη απεργία, το ΚΚΕ για να μην ευτελιστεί !(sik) η απεργία,έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του για την αναστολή της, την στιγμή που όπως λέει το ίδιο οι απεργοί έσκιζαν τα φύλλα πορείας.Και παρ' όλα αυτά...... συνεπής στους αγώνες του,συγκέντρωσε ένα κάρο κόσμο,όχι στο λιμάνι, αλλά έξω από τον ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά,άραγε για να συμπαρασταθεί σε ποιους, αφού η απεργία είχε "ανασταλεί" για να μην χρησιμοποιήσω καμιά άλλη λέξη.
    Συμφωνώ απόλυτα "καμιά ανοχή στα ψέματα και στις απάτες".'από όποιους και αν προέρχονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://tasosnastos.blogspot.com/2010/12/blog-post_7725.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχως ολοι αυτοι οι εργατοπατερες χρησιμοποιουν την θεση τους για να το βουλευτιλικι,και ειναι οι πρωτοι που προδιδουν τους αγωνες ενος ολοκληρου λαου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε Νόστο σε χαιρετώ.
    Η άποψη που εκφράζεις ή καλύτερα η κριτική που κάνεις είναι αυτό ακριβώς που ζυμώνεται από την κυρίαρχη αστική τάξη με σκοπό να σκορπούν μέσα στους εργαζόμενους την απογοήτευση, και γενικεύοντας αυτή τη στάση των εξαγορασμένων από την ίδια, συνδικαλιστών να συκοφαντούν στο λαό, με αυτό τον τρόπο, συνολικά το εργατικό κίνημα, να δυσχεραίνουν την ανάπτυξη του πολιτικού αγώνα της εργατικής τάξης. Δεν χρησιμοποιούν την θέση για προσωπική προβολή τους. Είναι στην κυριολεξία δούλοι των εκμεταλλευτών, σε διατεταγμένη υπηρεσία. "Ανωτέρα πάσης αρετής η διάκρισης" έλεγαν οι πρόγονοί μας. Και είναι ανάγκη προ πάντων σήμερα με δραστικό τρόπο να αποκτήσουμε κι εμείς αυτή την αρετή. Να διακρίνουμε επί τέλους, ποιοί είναι οι εκμεταλλευτές και ποιοί οι εκμεταλλευόμενοι. Ποιοί είναι οι υπηρέτες της πλουτοκρατίας και ποιοί την μάχονται. Ότι η ελληνική κοινωνία δεν είναι ένα πράγμα. Να κατανοήσουμε ότι η ελληνική κοινωνία, είναι κοινωνία ταξική. Ότι δηλαδή, τα συμφέροντα των καπιταλιστών είναι διαμετρικά αντίθετα από αυτά των εργαζομένων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε/η Ανώνυμε/η, θα ήταν πιο ωφέλιμο, από την ανέξοδη και δεικτική ειρωνεία σου, να μας πεις πως εσύ βλέπεις ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί ή να ανατραπεί η επιθετική πολιτική των καπιταλιστών σε βάρος του λαού. Ο κάθε εργαζόμενος όχι μόνο έχει δικαίωμα να κάνει προτάσεις και να ασκεί κριτική στη δράση και τις πρακτικές των κομμάτων , αλλά κατά τη γνώμη μου, είναι υποχρεωμένος να το κάνει, αν θέλει να είναι ενεργό μέλος της κοινωνίας. Τα κόμματα, από την άλλη, βεβαίως αν θέλουν να έχουν ζωντανή σύνδεση με το λαό, και κυρίως το ΚΚΕ, πρέπει να μελετάνε προσεχτικά τις προτάσεις και να προβληματίζονται πάνω στην κριτική που κάνουν οι εργαζόμενοι. Είναι ομως σίγουρα υπερβολή, να έχει την απαίτηση ή να πιστεύει κανείς, ότι πρέπει να υιοθετηθεί οπωσδήποτε η πρότασή του ή να γίνει δεκτή χωρίς δεύτερη κουβέντα η κριτική του, ή η προσωπική του εντύπωση για γεγονότα, όπως αυτά που περιγράφεις. Το συμφέρον των εργαζομένων φίλε/η ανώνυμε/η, όπως φαίνεται να γνωρίζεις, δεν βρίσκεται στις υπερβολές, αλλά στον οργανωμένο αγώνα πάνω στη βάση της επαναστατικής Μαρξιστικής – Λενινιστικής θεωρίας. Συμφωνώ απόλυτα στο "καμιά ανοχή στα ψέματα και στις απάτες" από όποιους και αν προέρχονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μονοπαραταξιακό προεδρείο, λέει,έχει η ΓΣΕΕ.
    Οι υπόλοιποι συνεργάτες ΔΑΚΕ, ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ , αποχώρησαν.
    Η ΔΑΚΕ "επαναστάτησε" για τη στάση
    Παναγόπουλου στις επαφές με ΣΕΒ.
    Τσ! Τσ! Τσ!
    Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ "με αίσθηση ευθύνης" απέναντι στις δραματικές εξελίξεις αποχωρεί μέχρι....το επόμενο συνέδριο της ΓΣΕΕ.
    Μέχρι τότε βλέποντας και κάνοντας.
    Μπορεί και να επανέλθει για το συμφέρον των εργαζομένων πάντα.
    Τι να πει κανείς.
    Ούτε να τους φτύσεις δεν αξίζουν.
    Πολλά ερωτήματα πρέπει να απευθυνθούν σε κάποιους "αριστεροχαρούμενους" για την υποταγή τους στον Παναγόπουλο και κατ΄επέκταση στον ΣΕΒ, τόσα χρόνια.
    Πλειοδότησαν σε αντικομμονισμό όλοι τους.
    Το τι είχαν πει για το ΠΑΜΕ όταν είχε αποχωρήσει από το προεδρείο δε λέγεται.
    Αν νομίζετε όμως πως με τέτοια φτηνά κόλπα σήμερα θα σωθείτε γελιέστε.
    ΕΠΑΞΙΑ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΑΝΗΚΕΤΕ ΣΤΟ ΚΛΑΜΠ ΤΩΝ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΩΝ.
    Πλέον ο λόγος ανήκει στο ταξικό εργατικό κίνημα , στο ΠΑΜΕ.
    "Ο δρόμος της εργατικής τάξης είναι να πάρει την υπόθεση στα δικά της χέρια.
    Μαζί με το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα, να δυναμώσει την ενότητά της, την οργάνωση ακόμα πιο αποφασιστικά της πάλης της στους χώρους δουλειάς, τη συζήτηση και με τους άλλους εργαζόμενους στα εργοστάσια, παντού για να έχει επιτυχία η απεργία στις 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ και οι απεργιακές συγκεντρώσεις
    του ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έτσι είναι φίλε Τάσο. Τώρα είναι η στιγμή για τους εργαζόμενους να αποφασίσουν "με ποιόν θα πάνε και ποιόν θα αφήσουν". "Ο λόγος ανήκει στο ταξικό εργατικό κίνημα, στο ΠΑΜΕ". Τώρα, το ΚΚΕ, και το ΠΑΜΕ, πρέπει να αποδείξουν και πάλι στην πράξη τα λόγια του μεγάλου επαναστάτη του 20ου αιώνα ότι, "η συνειδητότητα του πρωτοπόρου τμήματος της εργατικής τάξης εκδηλώνεται ανάμεσα στα άλλα, και στο ότι ξέρει να οργανώνει τον λαό ενάντια στους εκμεταλλευτές του, ότι το κόμμα υπάρχει για το λαό και αυτό ακριβώς είναι και το νόημα της δράσης του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Βλέπεις, έχουν τις πλάτες των εξ ίσου σαλιάρηδων υπηρετών της πλουτοκρατίας, που κάποιοι χαριτολογώντας τους αποκαλούν ... δημοσιογραφους ή ... διασκεδαστές, ή ... αναλυτές !
    Που, τελικά, όμως, έχουν καταφέρει και περνάνε σε έναν κόσμο ψευτιές, για να μπορούν να τον κρατάνε σε ύπνωση !
    Κάποιοι νομίζουν ότι ... ανακάλυψαν τον εχθρό στον εαυτό τους !!!
    Γιατί τι άλλο είναι το ΚΚΕ ή το ΠΑΜΕ ;
    Δεν μπορούν (ίσως ;) να αντιληφθούν το πόσο πιο χειρότερα θα ήταν τα πράγματα αν δεν υπήρχε το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ !

    Αγωνιστική Καλημέρα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φίλε μου γεια σου,
    Στα όσα λες θα πρόσθετα,βλέποντας με την αισιοδοξία που μπορεί να αντλεί κανείς από την επαναστατική θεωρία μας, ότι το χρέος για μας και όσων έχουν συνειδητοποιήσει την αξία της οργανωμένης πολιτικής πάλης της εργατικής τάξης, και κυρίως οι άνθρωποι της διανόησης που δεν κυριαρχούνται από το μικροαστικό ένστικτό τους, που δεν κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους, ας τόχουμε καθαρό, ότι τότε μόνο, μπορούμε να υπολογίζουν σε γόνιμη δράση, όταν βάζουμε τέλος, ακυρώνουμε με την παρέμβασή μας, τις αυταπάτες που καλλιεργούν τα προπαγανδιστικά κέντρα της αστικής τάξης, και αναδείχνουμε την πραγματική και όχι την επιθυμητή εξέλιξη, τις πραγματικές και όχι τις ενδεχόμενες κοινωνικο-οικονομικές σχέσεις, και παρουσιάζουμε με επιμονή και υπομονή, μια ολοκληρωμένη εικόνα της σημερινής πραγματικότητας, σαν καθορισμένου συστήματος σχέσεων παραγωγής, ώστε, δείχνοντας τον αναγκαίο χαρακτήρα της εκμετάλλευσης και της απαλλοτρίωσης των εργαζομένων μέσα σ' αυτό το σύστημα, να ανοίγουμε τον δρόμο, να δείχνουμε στο λαό εκείνη τη διέξοδο, από το καθεστώς της μισθωτής δουλείας, που υποδείχνει η οικονομική εξέλιξη. Και για να έχει επιτυχία αυτή η προσπάθεια, σε κάθε φάση του φυσικού νόμου κίνησης της κοινωνίας, ασφαλής μέθοδος θα είναι πάντα μόνο η διαλεκτική. Τόσο στην θεωρία, όσο και στην πράξη. "Ο σοσιαλισμός από τότε που έγινε επιστήμη πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν τέτοιος. Δηλ., να τον μελετάμε" έλεγε ο Φ. Ένγκελς. Η κρίση η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη μαζί με τα δεινά που θα φέρει στον ελληνικό λαό, "..χάρη στην ολόπλευρη έκτασή της, καθώς και χάρη στην έκταση της αποτελεσματικότητάς της θα μάθει διαλεκτική ακόμα και στους τυχεράκηδες της νέας αγίας, πρωσσο-γερμανικής αυτοκρατορίας"*
    Δυστυχώς, θα υπάρξουν και άνθρωποι που δεν θα διδαχθούν από την κρίση. Η διαλεκτική θα αναδείξει τους λόγους της αβελτηρίας αυτών των ανθρώπων, πλουτίζοντας έτσι, κοντά στ’ άλλα, με καινούργιες εμπειρίες, τη θεωρία και το κίνημα της εργατικής τάξης.
    Σε χαιρετώ.

    *Κ. Μαρξ, επίλογος στη δεύτερη έκδοση του "Κεφαλαίου" τόμος Ι, σελ. 26.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ,
    του Στρος Καν, το μαγαζί" !

    Φωνάζαμε πριν λίγες ώρες στους δρόμους της πόλης μου !
    Κι απ΄ότι βλέπαμε, είχε απήχηση το σύνθημα !

    Γεια χαρά σου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή