Σάββατο 21 Απριλίου 2012

"Λένε ψέματα στο λαό"


Λένε ψέματα στο λαό*
Σε ένα προεκλογικό μπαράζ ψεύδους και ανοιχτής κοροϊδίας σε βάρος των εργαζομένων και των άλλων φτωχών λαϊκών στρωμάτων, επιδίδεται τις τελευταίες μέρες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα:

 -- «Δε θα υπάρξουν οριζόντιες περικοπές μισθών», δηλώνει σε κάθε δημόσια εμφάνιση ο Ευ. Βενιζέλος. Στη σελίδα 415 του μνημονίου σημειώνεται: «Εχουμε δεσμευτεί να πετύχουμε το δημοσιονομικό μας στόχο και είμαστε έτοιμοι να λάβουμε διορθωτικά μέτρα στην περίπτωση υποαπόδοσης. Τα διορθωτικά μέτρα αν κριθούν αναγκαία θα περιλαμβάνουν πρόσθετες στοχευμένες μειώσεις στο μισθολογικό κόστος του δημόσιου τομέα». Στη σελίδα 428 του μνημονίου γράφεται: «Αν χρειαστεί θα λάβουμε πρόσθετα διορθωτικά μέτρα για να διευκολυνθεί η συλλογική διαπραγμάτευση ώστε να διασφαλιστεί η ευκαμψία μισθών (...) Εάν μέχρι το τέλος του 2012 τα αποτελέσματα στην αγορά δεν έχουν αποτέλεσμα, θα εξετάσουμε την περίπτωση πιο άμεσων παρεμβάσεων». Αυτό έχει υπογράψει και ψηφίσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αμέσως μετά τις κάλπες, μαζί με τη ΝΔ και τους άλλους πρόθυμους, είναι έτοιμος να προωθήσει περαιτέρω μειώσεις των μισθών, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα.

-- «Δε θα προχωρήσουμε σε οριζόντιες περικοπές συντάξεων», ισχυρίζεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Στη σελίδα 498 του μνημονίου, όμως, το οποίο ψήφισε μαζί με τη ΝΔ, γράφεται: «Μέχρι τον Ιούνιο του 2012 η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αναθεώρηση των προγραμμάτων δημόσιας δαπάνης, που θα επικεντρωθεί σε συντάξεις και κοινωνικές μεταβιβάσεις». Αρα, η επόμενη αστική κυβέρνηση δεσμεύεται για την προώθηση πολιτικών μείωσης των συντάξεων.

-- «Δεσμευόμαστε για πρόγραμμα καθολικής υγειονομικής προστασίας», διατυμπανίζει ο Ευ. Βενιζέλος. Στην σελίδα 507 του μνημονίου το ΠΑΣΟΚ έχει ψηφίσει μαζί με τη ΝΔ: «Η κυβέρνηση εντείνει τα μέτρα για την επίτευξη οικονομιών κατά την αγορά εξωνοσοκομειακών φαρμάκων, περίπου 1 δισεκατομμύριο ευρώ κατά το 2012, σε σύγκριση με το 2011». Το ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο δε θα προσφέρει καθολική υγειονομική προστασία, αλλά έχει δεσμευτεί να κόψει και 1 επιπλέον δισ. ευρώ από τη φαρμακευτική περίθαλψή του λαού, την οποία με βεβαιότητα θα φορτώσει στις δικές μας τσέπες!

-- «Δε θα επιβληθούν νέοι φόροι» προπαγανδίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για να ψηφοθηρίσει. Στη σελίδα 500 του μνημονίου, έχει υπογράψει και δεσμευτεί μαζί με τη ΝΔ να προωθήσει: «Φορολογική μεταρρύθμιση που θα σχετίζεται με το φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων, το φόρο εισοδήματος εταιριών και ΦΠΑ, τους φόρους επί της ακίνητης περιουσίας καθώς και τις κοινωνικές εισφορές (...) Η μεταρρύθμιση θα θεσπιστεί μέχρι τον Ιούνιο του 2012». Κρύβουν ότι έχουν αποφασίσει πλήρη κατάργηση των φοροαπαλλαγών, που σημαίνει νέα αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος. Αυξήσεις συντελεστών ΦΠΑ σε φάρμακα, τρόφιμα, ηλεκτρισμό, φυσικό αέριο κ.ά. Αλλαγές στις φορολογικές κλίμακες εισοδήματος, που θα επιβαρύνουν κι άλλο τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους. Ενιαίο φόρο για τα ακίνητα, που θα εκτινάξει τη ληστεία απέναντι στη μικρή περιουσία.

Αυτά τα μέτρα, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ τα έχουν κάνει νόμο του κράτους και ετοιμάζονται να τα επιβάλλουν αμέσως μετά τις εκλογές, αν ο λαός δεν τους «μαυρίσει» κυριολεκτικά, βγάζοντας πανίσχυρο το ΚΚΕ. Να μη σκορπίσει η ψήφος στα αναχώματα, που είτε τάζουν εκ του ασφαλούς λαγούς και πετραχήλια, είτε ετοιμάζονται να εξαργυρώσουν την όποια εκλογική τους δύναμη με δυο τρεις θεσούλες στη μετεκλογική συγκυβέρνηση, που θα είναι χειρότερη από την προηγούμενη, επειδή η κρίση βαθαίνει και το κεφάλαιο γίνεται ολοένα και πιο επιθετικό.

"Αυτό ακριβώς είναι και το νόημα της ψήφου στο ΚΚΕ ακόμα κι από εκείνους που δε συμφωνούν σε όλα με τη στρατηγική του, αλλά κατανοούν ότι στις εκλογές πρέπει να καταγραφεί μια ανατροπή των συσχετισμών σε βάρος των δυνάμεων που με διάφορα χρώματα στηρίζουν την εργοδοσία, στηρίζουν την εξουσία των μονοπωλίων.

Μόνο το ΚΚΕ έχει αποδείξει στην πράξη ότι τη δύναμη που του δίνει ο λαός και μέσα από τις εκλογές την διαθέτει για να κερδίζει βήματα μπροστά η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα. Μόνο το ΚΚΕ εγγυάται ότι και μετά τις εκλογές θα συνεχίσει να πολεμά σθεναρά, με αδιαλλαξία, το κεφάλαιο και τις πολιτικές του, θα τα δίνει όλα για να είναι πιο ισχυρό το λαϊκό κίνημα, ικανό να πάρει τον κοινωνικά παραγόμενο πλούτο στα χέρια του.
Για τη μέγιστη δυνατή συγκέντρωση δυνάμεων σ' αυτή τη κατεύθυνση, για αντίσταση και αντεπίθεση ζητάμε μία προς μία η λαϊκή ψήφος να δοθεί στο ΚΚΕ."**

 

  * Ριζοσπάστης, "Στο δικό μας δρόμο"  σελ. 13,   Σάββατο 21 Απρίλη 2012 
**  "Δύναμη για το λαό η ψήφος στο ΚΚΕ"  ΕΔΩ

7 σχόλια:

  1. Αλέξης

    Συγνώμη για το ακατάλληλο της ώρας, όμως δεν κρατήθηκα και θέλω μια απάντηση.

    Έχω μπερδευτεί τον τελευταίο καιρό.

    Αλήθεια προτείνεις ψήφο στο ΚΚΕ.

    Και είναι αλήθεια ότι αν υπάρχει ένα κόμμα που θα μπορούσε και θα έπρεπε να εμπιστευτεί ο εργαζόμενος είναι ένα ΚΚ. (σημ:είμαι άνεργος τους τελευταίους έξη μήνες, και προσπαθώ να ζήσω με 420 ευρώ από τον ΟΑΕΔ, και την ελπίδα ότι μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα).

    Όμως όπως ποιο πάνω σου έλεγα, τον τελευταίο καιρό έχω μπερδευτεί από την στάση του ΚΚΕ και αναρωτιέμαι.

    Εσύ προτείνεις να ψηφίσουμε το ΚΚΕ αλλά το έχεις ρωτήσει και εκείνο;

    Εγώ θα σου πρότεινα να το ρωτήσεις πρώτα, γιατί μου δίνει την εντύπωση ότι η υπερψήφισή του δεν είναι στις "άμεσες" επιδιώξεις του,και σκέφτομαι ότι βρε αδερφέ..... κάποιο λόγο θα έχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Αλέξη, για την οικονομία της συζήτησης, θα βοηθούσε να έλεγες, από που ή από τι, τροφοδοτείται αυτή σου η εντύπωση.

    Σε χαιρετώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παραβιάζεις ανοιχτές θύρες. Οι άνθρωποι είναι εθισμένοι, μια ζωή στο ψέμα, στην κολοτούμπα, στην υποκρισία. Δε μου κάνει καμία εντύπωση η ευκολία της απώλειας μνήμης, όμως τα γραπτά μένουν (άσε που έχουμε και τα βίντεο) και είναι αδιάψευστοι μάρτυρες του φθηνού λαϊκισμού των γαλαζοπράσινων αρχηγών.
    Θα πρότεινα στον αγαπητό φίλο Αλέξη να στριμώξει το ΚΚΕ ψηφίζοντας το, και αν όλοι το στριμώξουμε με την ψήφο μας και πάρει την αυτοδυναμία, ε τότε τι θα κάνει θα αναγκαστεί να μας κυβερνήσει θέλει δε θέλει, να δούμε βρε αδελφέ τι ψάρια θα πιάσει και αν θα τα μοιράσει, γιατί οι μέχρι σήμερα ψαράδες ότι ψάρια πιάνανε τα τρώγανε μονάχοι τους.

    Αγαπητοί φίλοι καλό σας βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε Scorpion, ειλικρινά πρέπει να το ομολογήσω, η πρότασή σου αυτή, δεν είχε περάσει από την σκέψη μου. Πέρα από... αποτελεσματική, είναι και αποστομωτική. Σαν να λέμε «Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα».

    Φίλε μου, καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συντροφοι, το ΚΚΕ δυστυχώς έχει φθαρεί σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορεί να διαχειριστεί ούτε τα εσωτερικά του προβλήματα.
    (αποχωρούν στελέχη του το ένα μετά το άλλο. Το "καμπανάκι" των εκλογών έβαλε κάποιο φρένο μιας και όπως ξέρετε υπάρχει και η "ανάσα" της κρατικής χρηματοδότησης)
    Να υποστηρίξουμε τις νέες δυνάμεις της ανατρεπτικής αριστερας
    Ψωμί-παιδεία-ελευθερία, ήρθε η ώρα να κάνουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χαρίδημος Αγραφιώτης22 Απριλίου 2012 στις 3:33 π.μ.

    καιμηχειρότερα δεν έχεις άδικο.
    Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δείχνει να έχει τα κότσια που χρειάζεται ο αγώνας.
    Το ΚΚΕ -και είναι πολύ κρίμα- είναι πια μια "θεσμική χλαπάτσα" που παπαγαλίζει υπνωτικά πράγματα που σε καμία περίπτωση δεν εννοεί.
    Όλοι οι σύντροφοι που έχουμε μάτια μπορούμε να αναγνωρίζουμε τον θλιβερό του κατήφορο και την αυτοακυρούμενη δράση του που τελικά προβοκάρει και τον πραγματικό αγώνα.
    Όσοι σύντροφοι έχουν βρεθεί ειλικρίνά στο πλευρό του ΚΚ στην τοπική αυτοδιοίκηση κυρίως αλλά και στα συνδικάτα έχουν απογοητευτεί μιας και έχουν γίνει μάρτυρες της αναποτελεσματικότητας του -στην καλύτερη περίπτωση- και της αμφιβόλου ήθους δράσης του -στην χειρότερη. (ας μην γινόμαστε πικρόχολοι όμως)
    Καιρός είναι να απαγκιστρωθούμε από τους συναισθηματισμούς μας, να δούμε την αλήθεια και να ανατρέψουμε πριν από όλα τον εαυτό μας δίνοντας την ψήφο μας σε νέες δυνάμεις της μαχητικής αριστερας.
    Θάρρος σύντροφοι, θάρρος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι φανερό πως το ΚΚΕ έχει αφήσει πίσω του τις κομμουνιστικές ιδέες.
    Ο λόγος του και κυρίως οι ρεφορμιστικές πρακτικές του εδώ και πολλά χρόνια είναι μέρος στην σαπίλα της ολιγαρχίας.
    Νομίζω ότι η επικείμενη διάλυση του μόνο καλό θα κάνει στο κομμουνιστικό κίνημα παρ οτι κλεινει "με έναν λυγμό" μια δοξασμένη ιστορία και ένας απαράμιλος αγώνας ενός ολόκληρου αιώνα.
    Περίμενα πολλά αλλά και πάλι δεν απελπίζομαι.
    Οι αγώνες είναι μπροστα.
    Η δουλεια του ΚΚ δεν πάει χαμένη όσο κι αν το θέλουν οι γερασμένοι καρεκλοκένταυροι που έχουν ξεμείνει και κρατάνε με νύχια και με δόντια τις "σφραγίδες".
    Ευτυχώς το κινημά μας μπορεί να παλέψει και χωρίς αυτές πλέον. Είμαστε έτοιμοι.
    Ζήτω το παγκόσμιο κομμουνιστικό κίνημα!
    Ζήτω η εργατιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή